jste zde: úvodní » JUBILEJNÍ SHERWOODSKÝ OŠTĚP 2016 S BÁROU ŠPOTÁKOVOU A S 8 REKORDY!


JUBILEJNÍ SHERWOODSKÝ OŠTĚP 2016 S BÁROU ŠPOTÁKOVOU A S 8 REKORDY!

V sobotu 10. září se uskutečnil jubilejní 10.ročník amatérského mistrovství obce Zruč-Senec v hodu oštěpem. Akce měla tentokráte mimořádnou atmosféru, neboť pozvání přijala i nejlepší oštěpařka světové historie, olympijská vítězka a světová rekordmanka Bára Špotáková s rodinou, která do naší obce dorazila prakticky rovnou z úspěšného světového finále Diamantové ligy v Bruselu! A její přítomnost zřejmě vyhecovala celkem 80 soutěžících ve 12 věkových kategoriích k překonání  osmi rekordů!!! Níže uvádíme vítěze jednotlivých kategorií, a to vždy nejprve místních občanů (v závorce pak vítěze kategorií přespolních a atletů), přičemž zmíněné rekordy jsme zvýraznili:

Dívky do 15 let: Honomichlová 12,08 m (Řezáčová Kristýna 23,77 m)
Hoši do 15 let: Tarantík 21,27 m (Dubský 18,44 m)
Ženy od 15 do 50 let: Nižňanová 22,26 m (Řezáčová Karolína  24,11 m)
Muži od 15 do 15 let: Lang 43,97 m (Stašek 40,14 m)
Ženy nad 50 let: Šafářová 12,49 m (Dubská 15,68 m)
Muži  nad 50 let: Kuda 32,12 m (Maršík 32,61 m)

Zlatým hřebem soutěže byl závěrečný hod obhájce loňského prvenství v hlavní kategorii Matyáše Langa, který za nadšeného skandování a potlesku přítomných předvedl rekordních 43,97 m! Z rukou Báry poté převzal nejen zlatou medaili a putovní pohár POETONu, ale i její osobní oštěpařské tretry, které do soutěže věnovala!  Současně Matyáš obdržel i celých deset let nedotčenou finanční prémii 1000 Kč za první překonání hranice 40 m! Že bychom příště vypsali novou prémii za překonání 45 m…?

Novinkou 10.ročníku bylo i to, že krom hlavního vítěze mužů obdržela nový putovní pohár POETONu s Bářiným podpisem i vítězka žen! Aby těm našim snaživým ženám, jak se říká, „neukáplo“…

Symbolikou jubilejního ročníku je i fakt, že počet účastnických jmen v dlouhodobé výsledkové tabulce už dosáhl úctyhodné cifry 300, a to ve věkovém rozpětí od 3 do 74 let!

Všem vítězům i ostatním soutěžícím ještě jednou touto cestou upřímně gratulujeme!

A sympatické Barče moc děkujeme za její vstřícnost a podporu, za ukázku čerstvé olympijské medaile a cenné autogramy, i za její krásné propagační hody! Přejeme jí další sportovní úspěchy a těšíme se na případné další setkání, kdy do soutěže přespolních hochů určitě opět nasadí i svého synka Janka, aby si vylepšil zatímní pozici v dlouhodobé tabulce…!

Podrobné výsledky, dlouhodobé tabulky, fotky a videa jsou na adrese  www.sherwoodskyostep.cz.

Již nyní si doovlujeme vás pozvat na další ročník. Těšíme se na vás.

Za příspěvek či výpomoc při akci zaslouží poděkování:

OÚ Zruč-Senec, ZKO Zruč, SDH Zruč, Masarykova ZŠ Zruč-Senec, Usměvavé Sluníčko a.s,  TJ Sokol Plzeň Petřín, AC Škoda Plzeň, Hejmanovi a Mayerovi, Antonovi, Žižka, Taxi Martin, Pyšek, Holý, Váňa, Dobrá, Vrbová, Lišková, Bukovský, Krumpos, Štika, Žmiják, Hojer, Tříska, Štýs, Cvrková, Kubíková, Kullová, ANT studio Vataha, Hlaváč, Král, Vaňourek, Dobeš, Mařík, Hospůdka na Sportovním areálu, Hotel Victoria, Restaurace Sherwood     … a vlastně všichni, kteří se zúčastnili nebo aspoň fandili!!!

© Všechna práva vyhrazena Poeton - SHERWOODSKÝ OŠTĚP

www stránky ANTstudio.cz