jste zde: úvodní » Zpravodaj » SHERWOODSKÝ OŠTĚP 2012


SHERWOODSKÝ OŠTĚP 2012

Ve sváteční pátek 28.září se uskutečnil už 6.ročník amatérského mistrovství obce Zruč-Senec v hodu oštěpem. Příjemného zářijového počasí využilo rekordních 98 soutěžících a dalších asi 30 přihlížejících.

Kategorii místních dívek do 15 let vyhrála Aneta RUMLOVÁ ( 20,53 m ), z přespolních nejlépe Míša DUŠKOVÁ ( 16,37 m ).

Kategorii místních hochů do 15 let vyhrál Matyáš LANG ( 29,90 m ), z přespolních nejlépe Vilém PAVEL ( 31,20 m ).

Kategorii místních žen nad 15 let vyhrála Kačka NIŽŇANOVÁ ( 22,05 m ), z přespolních nejlépe Karolína ŘEZÁČOVÁ ( 22,65 m ).

Kategorii místních veteránů nad 50 let vyhrál Franta NEČAS ( 24,50 m ), z přespolních nejlépe stříbrský Jarda KOTEK ( 22,40 m ).

V hlavní kategorii místních mužů od 15 do 50 let se sice sešlo početné pole 22 borců, ale magická 40-metrová hranice, oceněná prémií 1000 Kč, opět odolala ! V napínavém závěru klání se k ní posledním pokusem nejvíce přiblížil loňský vítěz Saša ZEMAN ( 36,51 m ), který tak o pouhých 11 cm odsunul do té chvíle vedoucího Marka PRAIZLERa … Shodnou věkovou kategorii přespolních vyhrál Hynek BENETKA z Plzně absolutně nejdelším hodem dne 39,19 m.

Závěr soutěžního klání jsme odlehčili házením oštěpu na cíl – nafukovací balonek, na což shora dohlížel funkční model vrtulníku …

Putovní pohár POETONu, medaile, diplomy a ceny vítězům předal milý host Petr Bukovský, vedoucí družstva atletů TJ Sušice, letošního vítěze sdruženého mistrovství Plzeňského a Karlovarského kraje.

K plynulosti a uspíšení průběhu akce výrazně přispělo optické měření hodů Ivanem Pyškem i atraktivní svážení oštěpů speciálním RC-modelem pana Štiky !

Atmosféru mítinku opět výborně dotvářela doprovodná hudba pana Žižky a 2 moderátoři, průběžně přišlo k chuti i zajištěné občerstvení. Za skvělou obsluhu počítačové techniky a sestavení výsledků patří opět velký dík rodině Hejmanů, za videozáznam Milanu Brandlovi, za fotodokumentaci Zdeňkovi Hojerovi a Vaškovi Antonovi ml., a dík i všem dobrovolníkům, kteří vypomohli jako rozhodčí v poli !

Dále je nutno poděkovat za propagaci akce OÚ a ZŠ Zruč-Senec a pánům Hlaváčovi (grafika) a Vatahovi (www-stránky), za zapůjčení atletického náčiní oddílu TJ Sokol Plzeň-Petřín a MěÚ Třemošná, za květiny paní Cvrkové a Jardovi Váňovi, a za ceny a suvenýry firmě POETON a čemínské hospůdce U Drabasů, a především za poskytnutí areálu kynologickému klubu !

Podrobné výsledky, dlouhodobé tabulky, fotky a videonahrávky naleznete na internetové adrese www.sherwoodskyostep.cz!

SPORTU ZDAR a OŠTĚPAŘŮM ZVLÁŠŤ!

Kam dále?

© Všechna práva vyhrazena Poeton - SHERWOODSKÝ OŠTĚP

www stránky ANTstudio.cz