jste zde: úvodní » Zpravodaj » SHERWOODSKÝ OŠTĚP 2013


SHERWOODSKÝ OŠTĚP 2013

V sobotu 28.září se uskutečnil už 7.ročník amatérského mistrovství obce Zruč-Senec v hodu oštěpem o putovní pohár POETONu. Příjemného zářijového počasí využilo celkem 80 soutěžících a dalších asi 30 přihlížejících.

Po úvodních kategoriích dívek a hochů do 15 let, žen od 15 do 49 let, a veteránů nad 50 let následovala hlavní kategorie místních mužů od 15 do 49 let , ale přestože se sešel rekordní počet 23 borců, magická 40-metrová hranice, oceněná prémií 1000 Kč, opět odolala ! V napínavém užším finále osmi nejlepších se k ní nadějným posledním pokusem celého klání nejvíce přiblížil Roman THERN ( 38,48 m ). Putovní pohár POETONu, podepsaný řadou českých oštěpařských světových rekordmanů, olympijských vítězů, mistrů světa či finalistů světových soutěží, tedy našel po trojnásobných vítězích Honzovi Trnkovi a Sašovi Zemanovi v osobě Romana Therna už třetího dočasného majitele !

I ostatním soutěžícím byly postupně rozdány medaile, diplomy a ceny od místních firem DOMÁCÍ POTŘEBY HORÁK , KVĚTINY CVRKOVÁ a pořádajícího POETONu.

Bezchybný chod závodní kanceláře a takřka profesionální výsledkový servis opět zajistila rodina Hejmanů !

Skvělý tandem rozhodčích v poli vytvořili atletičtí nadšenci Jirka Krumpos s Petrem Bukovským.

K plynulosti a uspíšení průběhu akce opět výrazně přispělo optické měření hodů panem Pyškem i atraktivní svážení oštěpů speciálními RC-modely pánů Štiky a Žmijáka !

Přestávky mezi soutěžemi vyplnil V.Anton ml. akrobacií leteckých modelů se shozem bonbónů …

Dobré ozvučení akce opět spolehlivě zajistil pan Žižka , videozáznam pan Brandl, fotodokumentaci pánové Tříska a Anton ml.

Příjemným překvapením dne byla součinnost speciálně vytvořeného catering-teamu HKV ( Holý, Kubík, Váňa ), který se postaral, aby přítomní nestrádali hlady a žízní …

Samozřejmě je třeba poděkovat za propagaci akce Obecnímu úřadu a Základní škole Zruč-Senec, a pánům Hlaváčovi (grafika), Královi (tisk) a Vatahovi (web), Plzeňskému deníku a regionální TV Plzeňská 1 (reportáže).

Dík patří i za zapůjčení atletického náčiní oddílu TJ Sokol Plzeň-Petřín , a promítacího plátna MěÚ Třemošná, a především za poskytnutí areálu kynologickému klubu ZKO Zruč !

Náklady této nevýdělečné akce ve výši cca 23 000 Kč krom pomoci a přispění výše jmenovaných pomohly tentokrát zmírnit i sponzorské příspěvky Obecního úřadu Zruč-Senec a Plzeňského Prazdroje !

Nejdůležitější však byly pocity více než stovky přítomných z pohodového dne, naplněného humorem, recesí a zábavou !!!

 

Podrobné výsledky, dlouhodobé tabulky, fotky a videonahrávky naleznete na internetové adrese www.sherwoodskyostep.cz

 

S P O R T U  Z D A R  a  O Š T Ě P A Ř ů m  Z V L Á Š Ť !

 

Kam dále?

 

© Všechna práva vyhrazena Poeton - SHERWOODSKÝ OŠTĚP

www stránky ANTstudio.cz