jste zde: úvodní » Zpravodaj » SHERWOODSKÝ OŠTĚP 2011


SHERWOODSKÝ OŠTĚP 2011

 

Ve sváteční středu 28.září se uskutečnil už 5.ročník amatérského mistrovství obce Zruč-Senec v hodu oštěpem.  Příjemného a slunného zářijového počasí využilo rekordních 59 soutěžících a dalších přihlížejících příznivců. Pozoruhodný byl věkový rozdíl nejmladšího a nejstaršího účastníka – celých 62 let ! Bohužel, i přes nadějné přísliby ani letos nedorazil žádný z pozvaných světových oštěpařů…

V hlavní kategorii mužů od 15 do 50 let se sešlo dokonce 28 borců, a tak se očekával atak na dosud nepokořenou 40-metrovou hranici oceněnou prémií 1000 Kč.  Přestože ta magická čtyřicítka odolala i letos, viděli jsme pěkné výkony, zejména v podání Saši Zemana ( 37,49 m ), který obhájil loňské prvenství, o pouhých 19 cm před druhým Romanem Thernem !  Na bronz dosáhl lídr prvních tří ročníků Honza Trnka, který má určitě na víc než těch letošních 34,65 m … Kategorii přespolních a atletů vyhrál absolutně nejlepším hodem dne 38,99 m Jarda Pyšek, který mj. zcela zdarma zajistil se svým otcem optické měření výkonů dálkoměrem.  Nově vypsanou kategorii veteránů nad 50 let vyhrál Jarda Kotek výkonem 24,13 m, ale uznání za překonání hranice 20 metrů zaslouží i všichni ostatní veteráni : Bystřický, Zeman, Mašek, Vaňourek a Mráz ( 20,01 m ).   Ani ženy se za své výkony nemusí stydět !  V kategori místních bylo pořadí : Jana Kozelková ( 21,28 m ), Katka Nižňanová ( 19,24 m ), Simona Dobešová ( 18,18 m ) ,  v kategorii přespolních :  Karolína Řezáčová ( 23,80 m ), Martina Hrušková ( 19,23 m ), Hana Pisariková ( 19,10 m )   Kategorii hochů do 15 let vyhrál Lukáš Čech ( 16,31 m ), ale nejdelší hod předvedl přespolní Pavel Vilém – 31,09 m !  Kategorii dívek do 15 let vyhrála Kristýna Kozelková ( 15,80 m ), o pouhé 2 cm před Veronikou Vaňourkovou .

Atmosféru mítinku opět výborně dotvářela doprovodná hudba pana Žižky s moderováním, a dobře zásobený stánek s občerstvením.  Za skvělou obsluhu počítačové techniky a sestavování výsledků patří velký dík rodině Hejmanů, za pomoc v poli bratrům Vaňourkům a Jardům Váňovi a Kotkovi, za rozsáhlou fotodokumentaci Václavu Antonovi ml. , za videozáznam Milanu Brandlovi !

Putovní pohár POETONu, medaile, diplomy a ceny byly předány vítězům, ale nějaký ten suvenýr i zážitek si toho dne odnášel každý !

Podrobné výsledky, dlouhodobé tabulky, fotky a videonahrávku(!) naleznete na internetové adrese  www.sherwoodskyostep.cz .

 

Kam dále?

© Všechna práva vyhrazena Poeton - SHERWOODSKÝ OŠTĚP

www stránky ANTstudio.cz